Găluşte cu varză şi cârnaţi

2 ianuarie 2015   Felul principal

Profităm de varza acră în continuare şi preparăm aceste găluşte.

Ingrediente

800 g cartofi noi

150 g făină

150 g griş

2 ouă

250 g varză

150 g cârnaţi chorizo

2 cepe medii

sare

piper

pătrunjel

oregano

Fierbi cartofii în coajă, îi laşi să se răcească şi îi cureţi. Îi dai pe răzătoare şi pui pe masa de lucru cartofii răzuiţi. Presari sare peste cartofii raşi, adaugi făina, grişul, ouăle şi frămânţi cu mâna un aluat. Îl lucrezi până ce ţi se dezlipeşte de mână. Tai varza cât mai fin, o pui într-o cratiţă şi o presari cu sare şi piper. Adaugi puţină apă şi o fierbi 10 minute, după care o laşi să se răcească. Căleşti în ulei ceapa tăiată şi cârnaţii, adaugi varza şi pui sare şi piper, după gust.

Din aluat modelezi un sul cu diametrul de 8 cm, pe care îl tai felii. Le umpli cu amestecul de varză şi modelezi găluştele pe care le fierbi 10-12 minute în apă sărată. Le serveşti cu salată de castraveţi şi decorate cu pătrunjel tăiat şi frunzuliţe de oregano.

Mai multe