Gulaş cu varză acră

29 ianuarie 2020   Felul principal

Reţetă de sorginte ungurească, gulaşul cu varză acră, sevit cu cartofi fierţi şi smântână este un adevărat regal culinar pe care poţi să-l oferi familiei tale. Cu toţii îţi vor fi recunoscători încă de la prima înghiţitură!

Ingrediente gulaş cu varză acră

  • ceafă de porc
  • 1 varză murată
  • 300 ml suc de roşii
  • 2 cepe
  • 1 ardei iute
  • 3 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml supă de legume
  • 150 ml vin roşu
  • piper
  • cimbru
  • boia
  • cartofi fierţi, pentru servit
  • smântână
  • pătrunjel

Mod de preparare gulaş cu varză acră

1 Îndepărtezi primele foi de la varză. Dacă este prea sărată, o ţii la desărat, apoi o tai fideluţă şi o storci bine. Încingi uleiul şi adaugi ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, ţii câteva minute şi pui carnea făcută cubuleţe. O laşi până se rumeneşte, răstorni sucul de roşii, adaugi ardeiul iute, curăţat de seminţe şi nervuri, mărunţit, apoi varza. Amesteci, pui boia, piper şi cimbru, după gust. Torni supa şi vinul, acoperi vasul şi fierbi cam o oră, amestecând din când în până când carnea şi varza s-au înmuiat.

2 Serveşti gulaşul cu cartofi fierţi, cu smântână şi decorat cu pătrunjel tăiat fin, după gust.  

Mai multe