Jambon în crustă picantă
Ingrediente: 1 jambon de porc dezosat, 2 linguri de piper boabe (verde, roşu, negru, alb), 1 linguriţă boabe de coriandru, 1 ardei iute roşu uscat, 1 linguriţă oregano uscat, 1 linguriţă sare de mare, 2-3 linguri ulei, 100 g unt, 2 linguri muştar boabe
Mod de preparare:Timp de preparare: 1h 40 min Dificultate: mică
Aşezi boabele de piper, de coriandru, ardeiul iute, oregano, muştarul şi sarea de mare într-un mojar, le pisezi şi apoi le întinzi pe planşetă.
Speli jambonul, îl usuci bine cu prosoape de hârtie, îl ungi cu ulei pe toate părţile şi îl tăvăleşti prin folie de aluminiu şi introduci la cuptor pentru o oră, la temperatură potrivită.
Cu 20 de minute înainte de a fi gata, scoţi folia de aluminiu şi laşi să se rumenească frumos deasupra. Îl serveşti cald, tăiat felii, cu garnitură de broccoli şi morcovi fierţi. Poţi să-l serveşti şi cu garnitură de piure de cartofi şi salată asortată.