Lasagna cu spanac şi parmezan
Eşti în criză de timp şi nu ştii ce anume să pregăteşti la felul principal? Această lasagna cu spanac e apetisantă, rapidă şi delicioasă!
Ingrediente
- 1,5 kg spanac
- 1 pachet foi lasagna
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- 150 g telemea
- 250 ml smântână
- 150 g parmezan ras
Pentru sos
- 500 ml lapte
- 5 linguri făină
- 50 g unt
- sare
- nucşoară rasă
Alegi frunzele de spanac, îl opăreşti şi îl laşi la scurs. Apoi îl toci mărunt, potriveşti de sare şi piper. Îl laşi deoparte.
Pentru sos, topeşti untul într-un vas, adaugi făina şi o amesteci repede, repede cu untul. Peste acest amestec torni lapte puţin câte puţin. Amesteci energic, să nu rămână cocoloaşe şi laşi sosul să fiarbă până are consistenţa unei smântâni subţiri. Adaugi sare şi nucşoară. Iei vasul de pe foc, adaugi brânza rasă şi spanacul.
Ungi un vas termorezistent şi pui alternativ câte două foi lasagna şi umplutura de spanac.
Ultimul strat trebuie să fie de foi. Torni smântâna şi parmezanul ras şi dai vasul în cuptorul încins aproximativ 45 minute.
Poţi încerca şi o variantă delicioasă de Lasagna cu ragu de curcan.