Legume înăbuşite în tigaie
18 martie 2020
Felul principal
Nu mănânci carne şi nici lactate? Atunci o doză de vitamine în farfuria ta este perfectă. Încearcă această reţetă de legume înăbuşite în tigaie. Adaugă o mână de măsline pentru un plus de gust.
Ingrediente pentru legume înăbuşite în tigaie
- 2 ardei graşi galbeni
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei capia
- 2-3 roşii
- 50 g măsline negre fără sâmburi
- 200 g ciuperci albe
- 100 ml ulei de măsline
- 1 ceapă roşie
- sare şi piper
Mod de preparare Legume înăbuşite în tigaie
Curăţă legumele. Ceapa se taie solzi, dar destul de subţiri. Ardeii se taie felii, roşiile cubuleţe şi ciupercile se curăţă de pieliţă şi se taie în patru.
Foloseşte o tigaie, adaugă ulei de măsline şi pune la călit solzişorii de ceapă. Când începe să devină aurie, adaugă şi celelalte legume. Asezonează cu sare şi piper şi lasă să se înăbuşează 15-20 de minute
Legumele se servesc calde.
Poftă bună!