Legume sote pe pat de orez basmati
Încă o reţetă menită să-ţi răsfeţe papilele gustative în perioada postului. Legumele sote pe pat de orez basmati sunt perfecte pentru a fi servite la prânz, căci sunt săţioase şi au un gust foarte bun. Încearcă-le şi tu!
Ingrediente pentru Legume sote pe pat de orez basmati
- 200 g orez basmati
- 100 g mazăre (1 cutie mică)
- 4-5 roşii
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- ulei de măsline
- sare şi piper
Mod de preparare Legume sote pe pat de orez basmati
Prima dată spală şi pune la fiert orezul, cu un praf de sare. La o cană de orez se adaugă 3 căni de apă. Lasă la fiert cam 10 minute, apoi scurge-l bine, adaugă 1-2 linguri de ulei de măsline şi lasă-l deoparte.
Separat, decojeşe roşiile şi taie-le mărunt, apoi pune-le într-o tigaie cu puţin ulei de măsline, la călit. Adaugă apoi mazărea spălată şi scursă, ardeii, morcovul şi dovlecelul tăiaţi cubuleţe.
Asezonează totul cu sare şi piper şi lasă la înăbuşit, adăugând puţină apă. Când legumele sunt gata, se aşeaza pe farfurie orezul şi sote-ul peste el, cu tot cu sosul care se lasă în tigaie.
Poftă bună!