Mâncare bielorusă

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 2 vinete potrivite, 500 g carne de vită, 2 cepe, 3 linguri pastă de tomate, 400 ml supă de carne strecurată, caşcaval, 2 roşii bine coapte, 2-3 căţei de usturoi, 3 linguri ulei, 1 lingură făină, sare, piper

Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h 40 min Dificultate: mica

Tai carnea bucăţi potrivite şi le rumeneşti uşor în două linguri de ulei bine încins, apoi le scoţi din grăsime şi le păstrezi calde. În locul lor, căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi pasta de tomate amestecată cu făina, sare şi piper, după gust, şi le fierbi 10 minute. Pasezi sosul, îl torni peste carne, adaugi supa strecurată şi laşi totul să fiarbă, la foc mic, circa 45 de minute.

Între timp, tai vinetele cuburi, le căleşti separat în puţin ulei bine încins, adaugi usturoiul zdrobit şi roşiile curăţate de pieliţă, date pe răzătoare, şi le mai fierbi încă cinci minute. Când carnea este aproape bine fiartă, adaugi vinetele, potriveşti din nou gustul de sare şi piper şi le laşi să mai fiarbă împreună 5-6 minute. Presari caşcavalul ras şi introduci vasul la cuptor pentru 15 minute. O serveşti caldă.

Mai multe