Mâncare de burtă cu fasole boabe
Mâncare de burtă cu fasole boabe, reţetă italiană incredibil de gustoasă pe care trebuie să o faci cel puţin o dată. O să îţi placă şi ţie, dar şi familiei tale.
Mâncare de burtă cu fasole boabe - ingrediente
800 g burtă prefiartă 1 conservă fasole boabe 500 ml suc de roşii 100 g cuburi pancetta 150 ml supă vegetală/apă 1 ceapă mare albă 2 morcovi medii 1 tulpină de cca 8 cm ţelina 2 căţei de usturoi 2 frunze de dafin 4 linguri ulei de măsline sare piper
Mâncare de burtă cu fasole boabe – mod de preparare
Tăiem burta în fâşii potrivite, nu foarte subţiri, scurgem boabele de fasole, le spălăm sub un jet de apă rece şi le lăsăm la scurs.
Tocăm ceapa şi usturoiul, nu foarte mărunt, tăiem în cubuleţe potrivite morcovii şi ţelina.
Punem uleiul într-o cratiţă antiaderentă şi când s-a încălzit adăugăm cubuleţele de pancetta. Când grăsimea devine translucidă, adăugăm morcovii, ţelina, ceapa şi usturoiul şi le sotăm pe foc mediu până când ceapa se înmoaie.
Adăugăm burta şi amestecăm, tot pe foc mic, încă 2-3 minute.
Adăugăm sucul de roşii, supa vegetală, sare şi piper după gust şi frunzele de dafin şi acoperim cratiţa cu capac. Nu punem prea multă sare pentru că sosul o să scadă în timpul fierberii şi nu vrem o mâncare prea sărată. Spre sfârşitul preparării, gustăm mâncarea şi dacă mai este nevoie, adăugăm încă puţină sare şi piper.
Lăsăm mâncarea de burtă să fiarbă 30 de minute, pe foc mic spre mediu, apoi ridicăm capacul şi adăugăm fasolea boabe, bine scursă.
Amestecăm cu grijă şi o fierbem încă cca 25-30 de minute.
Servim mâncărica de burtă cu fasole boabe, caldă, cu mămăligă şi salată de ceapă.