Mâncare de castraveţi muraţi cu carne

28 august 2015   Felul principal

Reţetele vechi şi foarte gustoase s-au transmis din generaţie în generaţie, iar asta se poate vedea în această reţetă excelentă de mâncare de castraveţi muraţi cu carne. Poate pentru unii această mâncare pare ciudată la prima vedere, dar gustul şi aroma lăsată de ea este absolut minunată. Dacă alegi carne de porc poate fi o mâncare chiar foarte gustoasă.

Alegeţi castraveţi muraţi în saramură, nu în oţet, asta dacă vreţi ca mâncarea să iasă ca în reţeta bunicii. Castraveţi muraţi în saramură se găsesc la ţărani în piaţă şi sunt foarte buni, mult mai aromaţi decât cei muraţi în oţet.

Ingrediente Mâncare de castraveţi muraţi cu carne:

  • 700 de grame de carne de porc mai slabă
  • 700 de grame de castraveţi muraţi
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • Suc de roşii proaspete
  • 1 lingură pastă de ardei
  • Cimbru
  • 1 lingură de amidon
  • Mărar

Mod de preparare Mâncare de castraveţi muraţi cu carne:

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se pune la călit în puţin ulei. Carnea se taie bucăţele, se spală bine şi se pune la călit alături de ceapă. Se lasă la călit puţin, până se rumeneşte uşor.

Usturoiul se curăţă, se spală şi se pune la prăjit alături de carne. Peste el se pun 3 căni de apă şi se lasă să fiarbă cca 40 de minute.

Castraveţii se taie pe lung în două părţi, apoi felii mai groase şi se lasă la fiert cam jumătate de oră. În timpul fierberii se pune lingura de ardei şi cimbrul. Când castraveţii sunt fierţi, se pune şi sucul de roşii şi se mai lasă la fiert 5 minute.

Lingura de amidon se dizolvă în puţină apă şi apoi se pune peste castraveţii muraţi fierţi, se mai lasă puţin la fiert, se pune şi mărarul tocat mărunt şi se închide focul. Se pune capac şi se lasă la odihnit o vreme. Se serveşte caldă. Poftă bună!

Mai multe