Mâncare de linte cu dovleac
O combinaţie sănătoasă şi savuroasă, din care nu vei simţi lipsa cărnii. Lintea e plină de proteine, aşa că acest fel de mâncare este foarte săţios.
Ingrediente
300 g linte maro
500 g dovleac curăţat de coajă
1 ceapă
2 roşii
3 linguri ulei
500 ml supă de legume sau de pui
sare
piper
pătrunjel, pentru decor
Speli bine lintea în câteva ape, apoi o pui la fiert. După ce clocoteşte, o mai fierbi 5 minute, o strecori şi o dai deoparte.
Căleşti ceapa tocată în ulei până devine transparentă, adaugi dovleacul făcut cuburi şi le sotezi împreună 4-5 minute, Pui lintea, roşiile tăiate cubuleţe, supa de legume sau de pui, sare şi piper, după gust şi fierbi tocăniţa până ce legumele sunt bine făcute, iar sosul a scăzut.
Serveşti mâncarea caldă, decorată cu pătrunjel tocat.
FOTO Shutterstock