Mâncare de ţelină - reţetă de post
Încă o retetă delicioasă de post îţi stă la dispoziţie pentru a putea varia meniul în perioada Postului Paştelui. Mâncarea de ţelină este sănătoasă şi, în plus, are un gust savuros. Încearcă şi tu!
Ingrediente pentru mâncare de ţelină
- 5 ţeline
- 1 ceapă
- 1 praz
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină
- lămâie
- 200 g măsline
- pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare mâncare de ţelină
Primul pas este să cureţi legumele şi să le tai. Ceapa se toacă cât mai mărunt, în timp ce ţelina şi prazul se feliază. Taie şi măslinele felii, doar dacă foloseşti varianta fără sâmburi. În caz contrar crestează-le pentru a aroma mâncarea. Opăreşte ţelina şi măslinele, dar separat. Scurge de zeamă.
Între timp, într-o tigaie cu ulei, pune ceapa şi prazul la călit, apoi adaugă ţelina şi măslinele. Completează cu puţină apă şi lasă la fiert.
Cât timp fierb legumele, lingura de făină se dizolvă în 150 ml de apă rece. Se toarnă în tigaie pentru a îngroşa sosul. Lasă să dea într-un clocot, adaugă lămâia stoarsă, după gust, asezonează cu sare şi piper şi serveşte mâncarea caldă cu verdeaţă proaspătă, tocată mărunt.
Poftă bună!