Musaca cu paste

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 2 vinete mari, 300 g macaroane scurte, 500 g carne tocată de curcan (sau de pui), 1 ceapă mare, 1 morcov , 3 căţei de usturoi, 2 linguri pastă de tomate, 3 linguri ulei, 50 ml vin roşu, 3 linguri parmezan ras, oregano uscat, busuioc uscat (sau verde) boia dulce, sare, piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h 20 min Dificultate: mica

Tai ceapa mărunt, dai morcovul pe răzătoare şi le căleşti în ulei bine încins până se înmoaie. Adaugi carnea tocată şi mai laşi până se pătrunde bine. Adaugi usturoiul zdrobit, ierburi aromate, sare şi piper, după gust, vinul, pasta de tomate şi amesteci continuu până scade bine. Laşi deoparte să se răcească.

Speli vinetele, le usuci cu prosoape absorbante, le tai felii subţiri pe lungime, le aşezi pe o tavă unsă cu ulei şi le dai 5 minute la cuptor. Fierbi al dente pastele în apă cu sare, le scurgi şi le amesteci cu sosul de carne.

Ungi o formă termorezistentă rotundă cu ulei, o tapetezi cu felii de vinete, torni macaroanele cu sosul de carne şi le acoperi cu un strat de felii de vinete. Introduci forma în cuptorul bine încins pentru 40 de minute. O răstorni pe un platou şi o presari imediat cu parmezan.

Mai multe