Musaca de cartofi cu spanac
Ce zici de o musaca delicioasă, la cuptor, însă nu cu carne tocată? Înlocuieşte ingredientul cu spanac şi vei obţine un preparat delicios, numai bun de servit la prânz sau la cină.
Ingrediente pentru Musaca de cartofi cu spanac
- 600 g cartofi
- 400 g spanac (congelat)
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 100 ml suc de roşii
- 2 cepe
- ulei de măsline
- sare şi piper
Mod de preparare Musaca de cartofi cu spanac
Cartofii se curăţă şi se taie cuburi pentru a fi puşi la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, se pasează şi se prepară piureul, cu unt şi lapte. Sărează după gust.
Separat, toacă ceapa şi pune-o la călit în puţin ulei. Înainte, spanacul dezgheţat trebuie scurs foarte bine. Când ceapa devine rumenă adaugă-l în tigaie, asezonează cu sare şi piper şi toarnă sucul de roşii peste. Lasă la fiert până când scade.
Într-o tavă, pune unt şi întinde-l pe întreaga suprafaţă. Nivelează jumătate din cantitatea de piure, adaugă compoziţia cu spanac şi pe deasupra pune cealaltă parte de cartofi pisaţi. Bagă totul la cutor pentru 30 de minute.
Poftă bună!