Musaca în straturi de carne tocată şi caşcaval
Musacaua este preparatul savurat de toţi membrii familiei. Se face la cuptor şi e foarte săţioasă, numai bună de servit la masa de prânz ca fel principal. Îţi recomandăm o reţetă de musaca de cartofi în straturi de carne tocată şi caşcaval.
Ingrediente pentru Musaca în straturi de carne tocată şi caşcaval
- 800 g carne tocată (porc, vită sau amestec)
- 100 ml suc de roşii
- 400 g telemea
- 100 g unt
- 200 ml lapte
- 100 g caşcaval
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- ulei
- sare şi piper
Mod de preparare Musaca în straturi de carne tocată şi caşcaval
Taie mărunt ceapa şi căleşte-o în puţin ulei. Adaugă peste carnea tocată, asezonează cu sare şi piper, pune sucul de roşii şi lasă la foc mic. Amestecă din când în când. După ce dă de câteva ori în clocot, las-o deoparte.
Între timp, curăţă cartofii, taie-i cuburi şi pune-i la fiert. Când sunt gata, se prepară piureul cu unt, lapte, iar la final se adaugă telemeaua dată pe răzătoare.
Tapetează cu un o tavă, pune primul strat de carne, apoi unul de piure, încă unui de carne şi termină cu piureul, peste care vei adăuga caşcavalul ras.
Se bagă la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute.
Se serveşte caldă. Poftă bună!