Muşchiuleţ cu legume

24 mai 2013   Felul principal

Renunţă la modalitatea clasică de pregătire a fripturii şi încearcă această ruladă din carne de porc cu legume. E de 1000 de ori mai bună! Iată de ce ai nevoie!

Ingrediente: 1 kg carne porc macră, 1 ardei gras roşu sau un gogoşar, 1 ardei gras verde, 2 cepe, ½ ţelină mică, 2 morcovi, 1 lingură unt, 2 linguri muştar, 2 linguri zahăr, 1 cană vin, sare, piper, ulei

Timp de preparare: 1h 25 min

Dificultate: mică

Mod de preparare:

Baţi puţin carnea cu ciocănelul de şniţele, o condimentezi cu sare şi piper, o ungi cu unt şi o laşi la rece. Cureţi zarzavatul, tai ardeii şi ceapa julien, dai pe răzătoarea mare morcovii şi ţelina. Căleşti ceapa, adaugi morcovii şi ţelina şi, când s-au înmuiat, pui şi ardeii. Condimentezi cu sare şi piper, adaugi puţină apă şi, când s-au înmuiat, întinzi amestecul de legume pe bucata de carne.

Amesteci zahărul cu muştarul. Rulezi, legi cu o aţă şi ungi friptura cu amestecul de zahăr şi muştar. Presari piper proaspăt măcinat, aşezi friptura într-o tavă în care ai pus vinul şi puţin ulei şi dai friptura la cuptor circa o oră. Înainte să o serveşti îi scoţi aţa şi o tai felii.

Mai multe