Orez cu fructe de mare şi praz

5 decembrie 2019   Felul principal

Prepararea unui orez delicios, împreună cu câteva ingrediente proaspete, este secretul pentru pregătirea acestui fel de mâncare pe bază de fructe de mare. Gaseşti mai jos o reţetă delicioasă.

Ingrediente

  • creveţi şi inele de calamar proaspeţi (240 g)
  • 1 şi 1/2 cani de orez cu bob lung (180 g)
  • 1 praz (100 g)
  • 3 roşii (360 g)
  • piper verde (95 g)
  • 1 ceapă mare (120 g)
  • 3 căţei de usturoi (45 g)
  • 4 linguri de ulei de măsline (60 ml)
  • patrunjel proaspăt (30 g)

Mod de preparare Începeţi prin spălarea, scurgerea şi tăierea creveţilor şi a inelelor de calamar. Apoi, tăiaţi următoarele ingrediente în bucăţi mici: usturoiul, ceapa, prazul şi roşiile. Se trag în tigaie şi se adaugă puţin vin şi apă. După 5 minute se pun creveţii şi inelele. Timpul total pentru gătit nu trebuie să depăşească 20 de minute.

Orezul se pune la fiert în apă cu sare. Odată fiert, se adaugă peste amestecul cu fructe de mare. Atenţie, nu lăsaţi să scadă foate mult, căci e nevoie ca sosul preparat cu fructele de mare să se combine cu orezul fiert pentru aromă. Sare şi piper după gust.

La final, se asezonează cu verdeaţă. 

Poftă bună! 

Mai multe