Pârjoale de sfeclă

4 noiembrie 2019   Felul principal

Dacă nu mai ştii ce să găteşti şi îţi doreşti să încerci un preparat altfel alege să găteşti prâjoale de sfeclă, ce sunt gata în scurt timp.

Ingrediente

  • 5 sfecle mari, crude
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • 4 căţei usturoi
  • 2-3 linguri făină
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • ulei, pentru prăjit

Pentru maioneza picantă

  • 3 linguri maioneză
  • 2 căţei usturoi
  • ½ linguriţă fulgi de chili
  • 1 linguriţă zeamă lămâie

Pentru servit

  • frunze de ceapă verde

Mod de preparare:

Cureţi sfeclele de coajă şi le dai prin răzătoarea mare, apoi le storci bine. Cureţi ceapa, o speli şi o toci fin, cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Amesteci sfecla cu ceapa şi cu usturoiul, adaugi ouăle bătute cu sare şi piper, apoi încorporezi făina.

Cu mâinile umezite, formezi pârjoale, le aplatizezi şi le pui la prăjit în ulei încins. Le scoţi pe şervete de hârtie.

Pentru maioneza picantă, amesteci maioneza cu usturoiul zdrobit, cu fulgii de chili şi cu zeama de lămâie.

Decorezi pârjoalele cu frunze de ceapă verde şi le serveşti cu maioneză picantă. 

Mai multe