Piept de curcan umplut cu alune

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 700 g piept de curcan, 300 g alune, 250 g şuncă, 1 ou, miezul de la 2 felii de pâine înmuiat în lapte, nucşoară, 100 g bacon, 1 legătură pătrunjel, 4-5 cepe

Mod de preparare:Pregatire: 25 min Coacere: 50 min Dificultate: medie

Tai carnea în aşa fel încât să obţii o bucată cât mai întinsă pe care o presari cu sare şi piper. Mărunţeşti alunele cât mai mult. Treci şunca prin maşina de tocat împreună cu miezul înmuiat şi bine presat şi în tocătură adaugi o treime din alunele mărunţite, sare, piper, nucşoara, oul.

Acoperi carnea cu acest amestec, rulezi şi înveleşti rulada cu feliile de bacon. Legi cu aţă de bucătărie şi prăjeşti pe toate părţile.

Apoi, aşezi rulada într-un vas care merge la cuptor, adaugi ceapa curăţată şi tăiată în patru, pui apă şi, eventual, o lingură de condiment. La final, adaugi alunele rămase amestecate cu 1 linguriţă de unt şi 1 linguriţă de făină. Laşi la cuptor încă 10 minute. Aduci la masă cu piure de cartofi, orez sau cartofi nature.

Mai multe