Piept de porc marinat

21 noiembrie 2018   Felul principal

Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Iată o sugestie de friptură de porc pentru masa de Sărbători. Inspiră-te şi găteşte pentru cei dragi.

4 porţii/Timp de preparare: 3h/Dificultate: medie

Ingrediente:

1 kg piept de porc

50 ml vin roşu

3 linguriţe sare

1 linguriţă piper negru măcinat

1 linguriţă boia dulce

1 linguriţă turmeric

5 căţei usturoi

salată de murături

Mod de preparare:

Speli carnea şi o usuci cu prosoape de hârtie, apoi o aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Peste ea torni vinul, apoi pui usturoiul pisat în prealabil, sarea, piperul şi deasupra presari boiaua dulce şi turmericul. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la frigider peste noapte.

A doua zi scoţi vasul din frigider şi o laşi la temperatura camerei o oră. Ulterior, înveleşti carnea în folie de aluminiu şi o aşezi în tava în care ai turnat apă cât să acopere 2 cm din vas. Coci carnea 1,5-2 ore la 180 °C.

Serveşti friptura rece, cu o salată de murături.

FOTO: Profimedia

Mai multe