Piept de pui cu parmezan şi mozzarella

2 martie 2020   Felul principal

Masa de prânz ar trebui să fie una consistentă, motiv pentru care îţi recomandăm să încerci această reţetă de piept de pui cu parmezan şi mozzarella.

Piept de pui cu parmezan şi mozarella - ingrediente necesare:

- patru bucăţi de pipet de pui dezostate - 100 de grame de parmezan ras - 200 de grame de mozarella tăiată sub fomă de cubuleţe - o ceaşcă de ulei de măsline - 200 g sos de roşii

- 2 oua

- câteva frunze de busuioc

- 100 de grame de făină

- 150 de grame de pesmet

- sare şi piper, după gust

Piept de pui cu parmezan şi mozarella - mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius.

Între timp, ocupă-te de pui. Taie-l sub formă de felii subţiri ori bate-l cu ciocănelul şi condimentează cu sare şi piper.

Bate ouăle într-un bol, iar apoi, într-un bol separat amestecă parmezanul cu câteva linguri de pesmet. 

Într-o farfurie întinsă aşază făina, după care trece puiul prin ea, acoperind uniform ambele părţi. Trece pieptul de pui şi prin ouăle bătute, iar apoi prin amestecul de pesmet.

Încălzeşte uleiul într-o tigaie întinsă şi pune pieptul de pui la prăjit pentru două minute.

Ulterior, pune-l într-o tavă pentru cuptor, acoperă-l cu sosul de roşii, mozzarella şi busuioc proaspăt. Cace-l 15 minute, la foc mediu, apoi adaugă parmezanul ras şi lasă-l la gratinat încă 10-15 minute.Poţi servi cu paste fierte, simple, tropite cu puţin ulei de măsline.

Serveşte-l cu busuioc sau pătrunjel ras.

Poftă bună!

Mai multe