Pilaf cu măsline, la cuptor
Sănătoase şi săţioase, măslinele dau un gust deosebit fiecărui preparat în care sunt adăugate.
De ce ai nevoie pentru pilaf cu măsline ● 200 g orez bob lung ● 200 g şuncă ● 1 ceapă ● 2 căţei usturoi ● 100 g caşcaval ras ● 600 ml supă de legume ● 100 g măsline fără sâmburi ● 3-4 roşii ● 5 linguri unt ● sare ● piper ● pătrunjel Cum se prepară pilaful cu măsline
Topeşti 3 linguri de unt şi sotezi un minut ceapa şi usturoiul mărunţite, adaugi orezul, amesteci şi torni, din când în când, câte un polonic din supă şi pui şunca tăiată după dorinţă.
Când orezul este gata, trebuie să strălucească. Adaugi restul de unt, guşti şi potriveşti de sare şi piper, apoi răstorni mâncarea într-un vas pe care-l vei da la cuptor.
Presari caşcavalul ras, măslinele, roşiile tăiate şi ţii până când se gratinează. Serveşti cu pătrunjel tăiat fin.