Pizza cu măsline şi ciuperci

4 iulie 2013   Felul principal

Aperitiv sau fel principal, pizza ne încântă prin diversitatea ingredientelor sale şi prin combinaţiile numeroase. Următoarea reţetă este mai light, ca pentru zilele premergătoare weekendului.

Ingrediente

Pentru blat: 400 g făină, 25 g drojdie, 50 ml ulei de măsline, 1 linguriţă sare

Pentru umplutură: 1 ardei gras verde, 150 g măsline negre şi verzi (fără sâmburi), 50 g caşcaval, 1 ceapă, 2 ciuperci mici, 3 linguri ulei de măsline, 100 g boabe de porumb dulce (conservă)

Preparare Cerni făina pe planşetă, faci o adâncitură în mijlocul ei, fărâmiţezi acolo drojdia, o dizolvi cu o lingură de apă caldă, adaugi sarea, uleiul şi o amesteci treptat cu făina din jur. Adaugi apă caldă suficientă pentru a frământa un aluat omogen, elastic.

Îl acoperi cu un prosop umed şi îl laşi la dospit circa două ore. Întinzi aluatul într-o foaie rotundă, îl înţepi din loc în loc cu furculiţa, îl stropeşti cu ulei de măsline şi adaugi pe toată suprafaţa caşcaval ras, şuviţe de ardei gras, rondele de ceapă, ciuperci tăiate felii subţiri, măsline negre şi verzi feliate şi boabe de porumb.

Introduci pizza în cuptorul bine încins pentru circa 15 minute şi o serveşti imediat, ca atare sau asezonată cu ketchup dulce sau picant, după gust.

Mai multe