Pizza pentru copii

2 mai 2013   Felul principal

Ingrediente:

Pentru topping

100 g cârnăciori, 150 g brânză (sau caşcaval), 1 dovlecel, 4 roşii mici, 1 fir de praz, 1 lingură ulei de măsline, oregano

Pentru aluat

500 g făină

1 ou

100 ml lapte

10 g drojdie

1 linguriţă zahăr

3 linguri ulei

1 praf sare

Mod de preparare

Pui făina într-un castron mare şi îi faci o adâncitură, unde pui drojdia amestecată cu trei linguri de lapte şi o lingură cu zahăr. Amesteci uşor, adaugi restul laptelui, sarea, oul şi uleiul de floarea-soare lui. Amesteci ingredientele şi frămânţi cu mâna un aluat pe care îl laşi la crescut 20 de minute. Dacă ai forme mai mici, împarţi aluatul în patru părţi egale, pe care le întinzi nu foarte groase şi le aşezi pe fiecare în tavă, îmbrăcând bine pereţii formei.

Ungi blaturile cu ulei de măsline, pui felii de şuncă, felii de cârnăciori, bucăţele de brânză, felii de dovlecel, rondele de praz şi jumătăţi de roşie, astfel încât să compui o faţă haioasă. Presari oregano şi pui formele la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 20 de minute. Aduci pizza cal dă cu sos de roşii alături.

Mai multe