Pizza vegetariană de casă
Poftă de pizza? Încearcă o reţetă sănătoasă de pizza vegetariană, pe care o poţi transforma simplu şi într-o reţetă de post. Renunţă la mozzarella şi nu va mai fi "de dulce". Poţi adăuga, dacă vrei, măsline în loc. Blat crocant şi abundenţă de legume pline de vitamine. Încearcă şi tu!
Ingrediente pentru pizza vegetariană
pentru alut:
- 3 căni cu făină
- 1 ou
- 10 g drojdie uscată
- zahăr
- oregano
- ulei de măsline
pentru compoziţie:
- 2-3 roşii
- 1 ardei gras
- 100 g ciuperci
- 150 g mozzarella rasă
- 150 g de pastă de roşii
- 1 ceapă
- 1-2 căţei de usturoi
- măsline negre (opţional)
- oregano
- sare
Mod de preparare pizza vegetariană
Se prepară aluatul, adaugând drojdia într-un castron cu puţină apă călduţă. Lasă 5 minute să se înmoaie, până când se formează o spumă.
Separat, pune făina, o lingură de zahăr, puţin oregano uscat şi un praf de sare şi amestecă bine. Încorporează un ou bătut, 2-3 lingur de ulei de măsline, adaugă drojdia şi frământă bine. Lasă la crescut.
Întinde aluatul în făină. Pune-l într-o tavă, acoperită cu hârtie de copt, peste care ai pus puţin ulei. Acoperă cu un strat de sos de roşii. Adaugă mozzarella, dar dacă vrei ca pizza să fie de post, renunţă la ea. Înlocuieşte-o cu măsline negre. Taie roşiile cubuleţe, ceapa solzişori, usturoiul feliuţe şi ciupercile felii şi adaugă peste blat. Ardeiul se taie felii subţiri şi se pune pe deasupra. Presară din nou sare şi oregano.
Bagă în cuptorul preîncălzit şi ţine aproximativ 30-40 de minute, până când blatul este copt.
Se serveşte caldă! Poftă bună!