Plăcintă cu brânză

16 aprilie 2013   Felul principal

O prăjitură cremoasă şi rapidă, mai ales că multe din ingrediente sunt la îndemână. E musai sa inceric si tu aceasta placinta cu branza.

Ingrediente: 8 foi de plăcintă, 1 conopidă potrivită ca mărime, 4 ouă, 250 g brânză de oi, 2 fire de ceapă verde (sau 1 ceapă albă), 200 ml smântână, 40 g unt, 2 linguri pesmet, 1 lingură seminţe de susan, 1 lingură seminţe de in, sare, piper

Mod de preparare: Numar portii: 6 Timp de preparare: 1h 15 min Dificultate: mică

Desfaci conopida bucheţele, le speli în apă rece şi le laşi în apă cu sare 15 minute. Opăreşti apoi bucheţelele de conopidă în apă cu sare 5-6 minute şi le scurgi într-o strecurătoare.

Ungi o tavă medie cu unt, aşezi patru foi de plăcintă, presari pesmet, aşezi bucheţelele de conopidă şi presari printre ele ceapa tăiată bucăţele. Amesteci trei ouă bătute cu brânza rasă, smântâna, sare şi piper, după gust. Adaugi deasupra patru foi de plăcintă unse cu unt, încreţindu-le uşor, şi introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute.

Scoţi plăcinta cu branza din cuptor, o ungi cu un ou bătut cu o lingură de smântână, presari seminţele de in şi de susan şi mai laşi la copt 15 minute. Serveşti placinta cu branza caldă sau rece.

plăcinta cu branza

Placinta cu branza si mere

Placinta cu branza si mere

Placinta cu spanac, oua si branza

Placinta cu spanac, oua si branza

Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Mai multe