Plăcintă cu carne

25 februarie 2020   Felul principal

O combinaţie delicioasă de carne tocată, ficat şi usturoi, toate într-un foietaj crocant. Această reţetă de plăcintă cu carne te va cuceri de la prima degustare, atât de bună ce este. E potrivită pentu prânz, cină sau chiar gustare dintre mese.

Ingrediente pentru plăcintă cu carne

  • 300 ml lapte
  • 500 g aluat foitaj
  • 200 g ficat de vită sau de porc
  • 200 g carne tocată de vită
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2 căţei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou 
  • sare şi piper

Mod de preparare plăcintă cu carne

Ficatul, indiferent că este de porc sau vită, se lasă în lapte pentru jumătate de oră, apoi se clăteşte sub jet de apă şi se toacă mărunt. Poţi folosi un robot de bucătărie sau pur şi simplu un cuţit. 

Pune pe foc o cratiţă cu puţin ulei la încins şi căleşte carnea tocată şi ficatul mărunţit. Asezonează cu sare şi piper şi amestecă periodic. Adaugă pesmetul şi usturoiul strivit. Potriveşte de sare, iar când e gata dă deopoarte umplutura pentru a se răci.

Între timp, intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor şi formează o foaie subţire. Întinde umplutura şi rulează foaia de plăcintă. Se poate face una singură, mai mare, sau 2, chiar trei foi de plăcintă mai mici. 

Foloseşte o tavă pe care o vei tapeta cu ulei şi făină şi adaugă în ea foaia umplută sau foile, după caz. Bate oul, pune-i un praf de sare şi unge plăcinta. Pune tava în cuptorul încălzit şi lasă la copt pentru 40 de minute.  Plăcinta cu carne se serveşte cu verdeaţă proaspătă. 

Poftă bună! 

Mai multe