Plăcintă de carne de pui
Ingrediente
Pentru crustă
360 g făină
110 g unt
1 linguriţă de sare
1 linguriţă de praf de copt
110 ml apă rece
Pentru umplutură
4 bucăţi piept de pui fără os
110 g unt
sare
piper proaspăt măcinat
2 morcovi mari curăţaţi şi tăiaţi felii
1 ceapă mare tocată
3 căţei de usturoi
100 g făină
700 g supă de pui
50 g smântână
200 g mazăre
pătrunjel proaspăt tocat
mărar proaspăt tocat
albuş de ou
sare de mare
Mod de preparare
Pentru aluat pui făina şi untul la frigider pentru 30 de minute. Apoi, pui făina, praful de copt şi sarea într-un robot de bucătărie şi le mixezi bine.
Adaugi untul şi mai mixezi. Când s-a omogenizat suficient, pui apa rece şi mai amesteci până devine un aluat umed, dar nu lipicios. Din aluat formezi două bile pe care le aplatizezi şi le dai la rece pentru 30 de minute.
Pentru umplutură preîncălzit la 220°C. Ungi o tavă de copt cu unt şi apoi pui hârtie de copt. Asezonezi carnea de pui cu sare şi piper. Îl dai la cuptor pentru 30-40 de minute şi apoi îl laşi 10 minute înainte de a-l tăia cubuleţe.
Într-un vas mare topeşti untul, apoi adaugi ceapa şi morcovii şi laşi să se înmoaie. Pui usturoiul, apoi făina şi laşi până compoziţia face bule. Adaugi supa de pui puţin câte puţin. Aduci la punctul de fierbere şi apoi verşi smântâna, pui carnea de pui, mazărea, pătrunjelul şi mărarul.
Pe o suprafaţă plată, întinde una dintre bucăţile de aluat. Pui foaia într-o formă de plăcintă, întinzi umplutura şi deasupra pui cea de-a doua foaie de aluat. Faci câteva crestături în aluat. Ungi cu ou.
Reduce focul la 180° C şi coci 45 de minute. Laşi să se răcească 15 minute înainte de a servi.