Plăcintă de legume
Astazi va prezentam o reteta delicioasa cu placinta de legume. Incercati s-o preparati si nu veti regreta.
Ingrediente: 500 g aluat foitaj Linco
Pentru umplutură: 4-5 cartofi roşii, 200 g ciuperci, 1 morcov fiert,1 fir de praz( partea albă), 6 linguri ulei, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, nucşoară, sare, piper, 1 ou
Mod de preparare:
Numar portii: 8 Timp de preparare: 1h 30 min Dificultate: mică
Fierbi cartofii în coajă (dar să nu fie foarte pătrunşi), îi scurgi şi-i laşi să se răcească. Cureţi cartofii de coajă, îi tai cubuleţe, razi morcovul pe răzătoarea mare, tai prazul rondele şi ciupercile felii. Căleşti toate legumele în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Pui mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Laşi apoi să se răcească.
Aşezi o parte din foitajul dezgheţat pe o planşetă presărată cu făină, îl întinzi puţin şi îl aşezi într-o tavă. Torni umplutura de legume, netezeşti şi pui a doua foaie întinsă. Inţepi placinta cu legume din loc în loc cu o furculiţă.
Ungi placinta de legume pe deasupra cu ou bătut şi coci circa 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit. Serveşti plăcinta de legume caldă sau rece, presărată cu mărar tocat şi eventual cu smântână.
Placinta cu spanac, oua si branza