Pui cu bambus şi legume

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 1 piept de pui, 1 morcov, 1 conservă cu bambus, 1 ardei gras, 1 cutie cu ciuperci, sos de soia, 2 linguri ulei de măsline, piper, 2 căni orez

Mod de preparare:Timp de preparare: 40 min Dificultate: mică

Tai pieptul de pui în cubuleţe, pe care le căleşti câteva minute în uleiul de măsline şi condimentezi cu piper.

Morcovul , ardeiul, ciupercile şi bambusul le tai feliuţe subţiri, le pui în tigaie peste pui şi le laşi, la foc mic, să se călească câteva minute. Adaugi câteva linguri cu apă, o lingură de vin alb (opţional) şi mai laşi pe foc 10 minute, ca să se înăbuşe, acoperind tigaia cu un capac.

Verifici legumele cu furculiţa şi când morcovul s-a înmuiat adaugi sos de soia, după gust, şi laşi tigaia acoperită cinci minute. Fierbi orezul în patru căni cu apă şi sare, îl scurgi şi îl laşi la cald. Serveşti puiul cu garnitură de orez.

De la Ramona Popa, Constanţa

Mai multe