Pui cu muştar, la cuptor

21 ianuarie 2020   Felul principal

Dintr-un pui bine condimentat şi o garnitură simplă, obţii o masă savuroasă şi copioasă. Îţi recomandăm puiul cu muştar, la cuptor, cu garnitură de cartofi.

Ingrediente pentru Pui cu muştar, la cuptor

  • 1 pui
  • 2 linguri  muştar dulce
  • 1 lingură muştar iute
  • 1 lingură miere
  • 500 ml supă de pui
  • 50 ml ulei
  • sare şi piper
  • 1 kg de cartofi pentru garnitură

Mod de preparare Pui cu muştar, la cuptor

Puiul întreg se spală bine şi se acoperă integral cu un sos făcut din cele două tipuri de muştar şi miere. Se asezonează cu sare şi piper după gust. Puteţi folosi şi oregano sau orice alt condiment preferaţi. 

Folosiţi o tavă de cuptor, pe care să o ungeţi cu ulei şi în care să aşezaţi puiul condimentat. Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade C, iar puiul se lasă aproximativ o oră, apoi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi se toarnă supa de pui în tavă. 

Se lasă înca 40 de minute la foc mediu. Prelungiţi durata de coacere în funcţie de preferinte şi de tipul cuptorului.

FOTO Shutterstock

Mai multe