Pui glazurat la cuptor, cu roşii cherry
14 ianuarie 2020
Felul principal
Răsfaţă-te cu acest preparat delicios cu inspirat din bucătăria italiană. E o cină perfectă, alături de o garnitură la alegere.
Ingrediente
- 4 bucăţi piept pui dezosat
- 500 g roşii cherry
- 2 frunze busuioc proaspăt
- 1 lămâie proaspătă
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de oţet balsamic
- 1/2 linguriţă pudră usturoi
- 1/2 linguriţă pătrunjel uscat
- 1/4 linguriţă de busuioc uscat
- 1/4 linguriţă de oregano uscat
- sare, după gust
- piper, după gust
Încălzeşti cuptorul la 210 °C - 220 °C.
Speli bucăţile de piept de pui şi roşiile, şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt.
Amesteci uleiul de măsline, oţetul, pudra de usturoi, pătrunjelul, busuiocul, oreganoul, sarea şi piperul într-un castron mic. Torni acest dressing peste carne şi legume.
Laşi la cuptor pentru maxim 25 de minute. Mai verifici şi ajustezi intensitatea sau timpul în funcţie şi de puterea cuptorului tău. Odată ce s-au copt, laşi la răcit 5 minute, după care garniseşti cu lămâia tăiată felii, busuiocul proaspăt şi piper, după gust.
FOTO: Shutterstock