Pulpă de miel umplută
Ingrediente: 1 pulpă de miel din spate, 1 kg spanac, 200 g telemea de oi, 50 g unt, 4-5 cartofi potriviţi, 7-8 roşii cherry, 3 linguri ulei, 100 ml vin alb sec, 200 ml supă de carne sau de legume, 1 lingură sos de soia, 1 căţel de usturoi, ½ linguriţă chimen măcinat, 2 linguri seminţe de pin(opţional), 1 crenguţă de salvie verde, 1 crenguţă de rozmarin verde, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 130 min Dificultate: medie
Dezosezi pulpa de miel, având grijă ca să rămână întreagă, o pudrezi cu sare, piper şi o laşi la frigider să se frăgezească 2-3 ore. Între timp, opăreşti spanacul, scurgi apa şi îl tai fâşii. Îl sotezi în unt şi îl laşi să se răcorească.
Aşezi pulpa într-o tavă unsă cu ulei, pui în interior brânza sfărâmată, pe toată suprafaţa, apoi adaugi spanacul. Presari jumătate din fiecare condiment şi prinzi cu scobitori carnea sau o legi cu sfoară pentru a nu se desface la copt. Adaugi în tavă uleiul, supa de carne sau legume şi dai tava la cuptor pentru o oră şi jumătate. La jumătatea timpului întorci carnea, o stropeşti cu vin, adaugi sosul de soia, cartofii tăiaţi felii groase, roşioarele întregi, presari peste ele sare, piper şi restul de condimente verzi, usturoiul plus seminţele de pin (opţional) rumenite separat cu puţin ulei.
Dai din nou tava la cuptor până când carnea este bine pătrunsă şi rumenită frumos deasupra. (opţional) 1 crenguţă de salvie verde 1 crenguţă de rozmarin verde sare piper