Pulpă glasată

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 2 pulpe de miel, 3-4 linguri ulei, 1 căpăţână, de usturoi, boia dulce Pentru sosul marinat: 3 pahare vin roşu, 3 linguri coniac, 1 linguriţă scorţişoară, 2 cuişoare parfumate, 1 ceapă, 5 felii de, morcov, sare, piper pentru garnitură: 400 g fasole verde, 400 g cartofi

Mod de preparare:

Număr de porţii: 2

Timp de preparare: 90 min

Dificultate: mică

Cureţi carnea, o speli şi o usuci bine şi o aşezi într-un vas potrivit ca mărime. Amesteci toate ingredientele pentru sosul marinat, torni peste carne şi laşi vasul la rece de seara pănâ dimineaţa.

Întorci carnea o dată sau de două ori pentru a fi îmbibată cu sos. Scoţi pulpele de la macerat, le aşezi într-o tavă, le presari sare, piper şi boia dulce, le stropeşti cu ulei şi introduci tava în cuptorul bine încins pentru 20 de minute, până ce se rumenesc puţin.

Adaugi câteva linguri de apă, întorci carnea din când în când şi o stropeşti de fiecare dată cu sosul din tavă.

Sosul trebuie completat cu apă. Pentru a păstra carnea suculentă, acoperi tava după ce se rumeneşte carnea.

Când este gata friptura, adaugi căţeii de usturoi întregi sau feliaţi.

Separat, prepari soteul de fasole verde şi cartofii prăjiţi pentru garnitură.

Mai multe