Răcitură de pui

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 1 pui mare, 1 morcov mare, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 păstârnac, 1 ţelină mică (200 g), 2 căţei de usturoi, 2 linguri gelatină, pătrunjel verde, hrean cu sfeclă roşie, sare, piper boabe

Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h 45 min Dificultate: mică

Cureţi puiul, îl tranşezi, păstrând pieptul întreg şi îl aşezi la fiert în apă (circa 4 litri) cu sare. Cureţi cu grijă spuma formată deasupra, apoi adaugi zarzavaturile curăţate, spălate, dar netăiate, câteva boabe de piper şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa o oră, până când carnea este bine pătrunsă. Separat, pui la înmuiat gelatina în apă rece.

Scoţi deoparte carnea şi zarzavaturile. Strecori supa şi o laşi să mai dea câteva clocote, apoi o dai deoparte după foc. După ce se răcoreşte puţin, adaugi gelatina topită şi usturoiul zdrobit, apoi strecori din nou supa.

Cureţi carnea de pe oase şi o tai bucăţi potrivite. Aşezi în forme mici de savarine (sau în castronele termorezistente) fâşii din piept de pui şi felii de morcov fiert. Peste ele torni supă şi laşi să se răcească bine, după care le aşezi la rece în frigider, ca să se închege bine.

Înainte de servire, le răstorni pe platou, le decorezi cu frunze de pătrunjel verde şi cremă de hrean cu sfeclă roşie.

Mai multe