Reţetă autentică de varză cu ciolan afumat

6 februarie 2020   Felul principal

Cu gust tradiţional, ca la mama acasă, această reţetă de varză cu ciolan afumat este una autentică şi îţi va răsfăţa în mod sigur papilele gustative. Se serveşte cu ardei iute pentru un plus de savoare!

Ingrediente pentru Reţetă autentică de varză cu ciolan afumat

  • 1,5 kg varză acră
  • 4 roşii
  • 2 cepe
  •  usturoi
  • pătrunjel
  • 5 g piper negru
  • foi de dafin
  • 2 kg ciolan afumat
  • sare şi piper
  • 150 gr miere

Mod de preparare Reţetă autentică de varză cu ciolan afumat

Pune la fiert ciolanul în apă cu sare, în care ai strivit puţin usturoi şi ai adăugat o ceapă întreagă. Adaugă puţină sare şi puţin piper la fiert.

Când este gata, scoate-l din apa în care a fiert şi unde-l cu miere. Adaugă-l în tavă, la cuptor, pentru 30 de minute.

Cât timp ciolanul stă la cuptor, varza se taie mărunt, la fel şi ceapa şi usturoiul. Căleşte totul în tigaie cu puţin ulei. Asezonează cu sare şi piper. 

După cele 30 de minute, adaugă în tava în care ai pus ciolanul varza şi adaugă peste roşii tocate. Pune din nou la cuptor pentru altă jumătate de oră. Varza trebuie să fie călită bine pe deasupra când este gata, iar ciolanul trebuie să se desprindă uşor de pe os. Se serveşte cald! 

Poftă bună! 

Mai multe