Reţetă de burger vegan
Aceşti burgeri sunt făcuţi cu ingrediente de bază, pe care probabil le ai deja în cămară, precum orez, morcov sau ardei roşu. Astfel, această reţetă poate fi salvatoare atunci când nu ştii ce să găteşti! De asemenea, te poate ajuta să renunţi la a mai consuma alimente procesate şi să adopţi un stil alimentar sănătos, mâncând şi... burgeri!
Ingrediente burgeri vegani
- 80 g de orez brun
- 1-2 morcovi
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- făină (pesmet)
- ulei de măsline extra virgin
- sare si piper
Mod de preparare burgeri vegani
Mai întâi, tăiaţi ceapa, morcovii şi usturoiul şi adăugaţi-le într-o tigaie cu puţin ulei de măsline. Gătiti la foc mic aproximativ 15 minute. Adăugaţi ardeiul roşu tocat mărunt şi orezul brun fiert în preapabil. Se amestecă bine pentru a integra toate aromele până când se obţine un aluat gros.
Luaţi porţii mici de aluat şi faceţi burgerii. Apoi, îi treceţi prin făină de porumb sau pesmet (după cum doriţi). Într-o altă tigaie cu ulei, scufundaţi burgerii şi lăsaţi-i la prăjit câteva minute pe o parte şi pe cealaltă. Se scot şi se pun pe o tavă cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
Se adaugă în chifle cu susan, alături de legume şi sosuri, după preferinţe.
Poftă bună!