Reţetă de chiftele din carne

29 octombrie 2019   Felul principal

Reţeta de chiftele cu carne este potrivită pentru fiecare masa de prânz, alături de o garniture şi o salată, însă le poţi servi şi ca gustări.

Chiftelele cu carne pot fi preparate în două moduri, atât clasic, în ulei, cât şi la cuptor, o variantă mult mai sănătoasă, căci exclude necesitatea de a utiliza ulei pentru prăjit.

Ingrediente

- 500 g pulpă de porc tocată - 500 g carne de vită mai grasă de la piept -2 cepe mari - 2-3 căţei de usturoi (sau mai mult, eu nu le fac usturoiate tare)

-1 ou

-2 dovlecei cam de 300 g în total

-sare, piper, boia de ardei, cimbru, un strop micuţ de chimen şi ienibahar măcinate

-1 legătură generoasă de mărar

-1 legătură pătrunjel (eu fiind în Italia am pus pătrunjel verde şi mărar uscat)

Mod de preparare

Carnea se spală, se aleg pieliţele, tendoanele, cheagurile de sânge şi se şterge, apoi se toacă. Se trece de 2 ori prin maşînă de tocat, în felul acesta se va obţine o pastă fină. Ceapă, usturoiul şi verdeaţă se trec şi ele prin maşînă de tocat. Dovleceii se rad fin, se presară sare şi se frământă, apoi se lasă deoparte cam 15 minute. Se storc de apă şi se adaugă peste carne. Se mai adaugă la compoziţie oul (1 singur ou, pentru că altfel se-ntareste compoziţia) şi condimentele. 

Se amestecă bine compoziţia de carne, cam 10 minute şi se mai trânteşte de lighenas de câteva ori. În felul acesta înglobează aer şi chifteluţele vor fi moi şi pufoase.

Se rup bucăţi potrivite cu mâna udă şi se modelează cu făînă de grâu, sau dacă ţineţi dietă keto, cu făînă de migdale, în sau seminţe susan. Se prăjesc în ulei sau varianta keto- se aşează în tavă tapetata cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor.

Reţeta a fost propusă de site-ul

poftă-bună.com

.

Mai multe