Reţetă de fasole cu ciolan

28 octombrie 2019   Felul principal

Dacă ţi-ai chemat prietenii în vizită şi vrei să-i surprinzi un preparat tradiţional ori pur şi simplu ţi-e poftă de o mâncare românească găteşte această reţetă de fasole cu ciolan.

Nu se găteşte cel mai uşor, însă acest preparat este delicios şi merită să-l încerci de câteva ori pe an.

Ingrediente necesare pentru fasole cu ciolan:

- un kilogram de fasole uscată, pe care ai ţinut-o la înmuiat o noapte - un ciolan - două linguri de ulei - trei foi de dafin - o ceapă albă mare - doi morcovi - o lingură de boia de ardei - o linguriţă rasă de oregano - o lingură de seminţe de coriandru măcinate - o linguriţă de chimen - trei linguri de pastă de tomate - o lingură de miere - sare şi piper, după gust.

Mod de preparare fasole cu ciolan:

Fierbe ciolanul la foc mic, iar apoi, după ce carnea a fiert, scoate-o din zeama în care a fiert şi las-o să se răcească. Păstrează zeama în care a fiert carnea.

În paralel, fierbe fasolea în apă fără sare, până când boabele sunt fierte pe jumătate. Nu uita să schimbi apa de câteva ori.

Toacă ceapa şi taie morcovul rondele, apoi rumeneşte totul în ulei. Adaugă boiaua de ardei şi las-o să se rumenească puţin, potrivit Libertatea.ro.

Libertatea.ro.

Adaugă carnea de pe os, tăiată în bucăţi potrivit de mari, fasolea (fără apa în care a fiert) şi acoperă totul cu zeama în care a fiert carnea, iar apoi pune pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul măcinat şi chimenul şi lasă să fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt fierte.

Condimentează cu sare şi piper după gust.

Serveşte cu o porţie de murături.

Poftă bună. 

Mai multe