Reţetă simplă de pilaf cu ciuperci
4 februarie 2020
Felul principal
Un preparat ideal pentru a fi servit la masa de prânz ca atare sau drept garnitură, pilaful cu ciupeci se găteşte rapid şi este extrem de săţios. Încearcă şi tu această reţetă simplă!
Ingrediente pentru pilaf cu ciuperci
- 200 g orez
- 400 g ciuperci champignon
- 600 ml supă de legume
- 50 ml suc de roşii
- ulei
- sare
Mod de preparare pilaf cu ciuperci
Curăţă ciupercile de coajă şi taie-le în patru dacă sunt mici şi medii sau felii daca sunt mai mari. Într-o tigaie, adaugă ulei şi pune ciupercile la călit. Lasă-le să scadă, iar când sunt aproape gata adaugă orezul spălat bine.
Toarnă în tigaie supa de legume şi adaugă sare după gust. Lasă la fiert, la foc mic şi amestecă periodic pentru a împiedica orezul să se lipsească de fund. Când orezul este umflat şi fiert, adaugă sucul de roşii şi lasă să mai dea de câteva ori în clocot.
Opreşte focul şi savureză pilaful cu ciuperci cu verdeaţă proaspătă.
Poftă bună!