Roşii gratinate cu perişoare şi cartofi

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 10 cartofi mici, 12-14 roşii cherry, 100 g caşcaval, 3 ouă, 6 linguri smântână, 1 lingură unt

Pentru perişoare: 250 g carne tocată (vită şi porc), 2 linguri codiţe de ceapă verde tocate, 2 felii de pâine, 1 ou, ½ legătură pătrunjel verde tocat, 3 linguri ulei pentru prăji,t sare, piper, 2 codiţe ceapă verde pentru decor

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 90 min Dificultate: mcă

Fierbi cartofii, cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi strecori, îi cureţi de coajă şi-i păstrezi calzi. Separat, amesteci ingredientele pentru perişoare, condimentezi cu sare şi piper, după gust, le dai forma rotundă şi le rumeneşti într-o tigaie cu uleiul bine încins. Le scoţi din grăsime şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt.

Pe lângă perişoare, adaugi cartofii fierţi şi roşiile, având grijă să fie intercalate şi frumos aranjate. Amesteci separat, într-un castron, două ouă, caşcavalul ras şi smântâna, apoi le torni peste ingredientele din vas şi le introduci în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute. O decorezi cu ceapa verde tocată mărunt.

Mai multe