Ruladă exotică din pulpă de porc

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 500 g pulpă de porc, 150 g caise uscate, 100 g prune uscate, 100 g smochine proaspete sau uscate, 100 g stafide galbene, 100 g nuci, 100 g alune, 200 ml vin alb dulce, 50 ml coniac, sare, piper

Mod de preparare:Pregatire: 45 min Coacere: 60 min Dificultate: medie

Întinzi carnea pe o planşetă, o baţi uşor cu ciocanul de şniţele doar pentru a o netezi, fără a o subţia şi o presari cu sare şi piper, după gust. Rulezi şi o pui la rece timp de 20 de minute pentru a se condimenta.

Între timp, pui la înmuiat caisele, prunele, smochinele în apă călduţă şi stafidele în coniac.

Cureţi de coajă nucile şi alunele şi le sfărâmi sau le tai bucăţi mari. Scoţi carnea din frigider, o întinzi din nou pe planşetă şi aşezi pe una din laturi, în lungul ei, fructele bine scurse.

Rulezi carnea şi o legi cu aţă ca să nu se desfacă în timpul preparării. Ruloul obţinut îl aşezi într-o tavă, adaugi zeama în care s-au hidratat fructele, vinul şi coniacul, eventual fructele rămase, apoi dai la cuptor pentru o oră. Din timp în timp, stropeşti cu sosul din tavă. O scoţi când e frumos rumenită şi o aduci la masă tăiată felii şi garnisită cu fructe.

Mai multe