Salată consistentă
16 aprilie 2013
Felul principal
Ingrediente: 350 g friptură rece de porc, 150 g pastramă afumată de porc, 1 ceaşcă de fasole boabe fiartă, 1 ardei gras, 2-3 tije de ţelină, 1 ceapă potrivită, 4 linguri arpacaş (sau orez) fiert, oregano uscat, busuioc uscat, 2 linguri ulei, 2 linguri oţet, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 90 min Dificultate: mică
Tai friptura şi pastrama cubuleţe şi le pui într-o salatieră. Adaugi fasolea scursă, ardeiul tăiat cubuleţe, ceapa tăiată felii subţiri, ţelina tăiată rondele, arpacaşul (sau orezul) fiert. Pui oregano, busuioc, după gust şi amesteci uşor.
Amesteci uleiul cu oţetul, sare şi piper, după gust şi torni sosul obţinut peste ingredientele din salatieră pentru asezonare. Amesteci uşor şi o serveşti.