Salată de fasole cu iaurt
Salată de fasole cu iaurt: Consumat ca atare sau în combinaţii cu alte ingrediente, deliciosul iaurt dă o savoare deosebită salatelor sau supelor, precum şi multor altor preparate.
Salată de fasole cu iaurt
Consumat ca atare sau în combinaţii cu alte ingrediente, deliciosul iaurt dă o savoare deosebită salatelor sau supelor, precum şi multor altor preparate.
Dificultate mică/Preparare: 1 h/6 porţii
Ingrediente:
400 g fasole
2 cartofi
1 ceapă
1 ţelină
400 g iaurt
2 căţei usturoi
sare, piper
1 linguriţă boia dulce
cepşoară, după gust
Mod de preparare:
Ţii fasolea în apă peste noapte. A doua zi, o pui la fiert în apă cu sare. După 30 de minute, adaugi ceapa şi ţelina întregi, iar cartofii tăiaţi cubuleţe.
După ce s-au înmuiat legumele, le strecori de zeama în care au fiert şi dai deoparte ceapa şi ţelina. Amesteci fasolea cu cubuleţele de cartofi şi le laşi deoparte.
Combini iaurtul cu usturoiul pisat, apoi torni sosul peste fasole. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti salata presărată cu cepşoară tăiată fin şi cu boia dulce.
FOTO: Profimedia