Sarmale din piept de pui în foi de viţă
Adori să mănânci sarmele, însă sunt prea grase şi grele pentru organismul tău? Poţi opta pentru o reţetă delicioase de sarmale din carne tocată de pui, rulate în foi de viţă şi asezonate cu un sos de făină şi smântână în care să le fierbi. Reţeta aceasta va deveni una dintre preferatele tale după ce o vei găti prima dată.
Ingrediente Sarmale din piept de pui în foi de viţă
- 750 g carne tocată de pui
- 1 ou
- 2 linguri orez
- foi de viţă
- 2 cepe
- pătrunjel
- cimbru
- 300 ml smântână
- sare şi piper
- 2 linguri făină
- ulei
Mod de preparare Sarmale din piept de pui în foi de viţă
Foile de viţă deja murate se spală în apă rece, apoi se lasă la scurs cât timp se pregăteşte umplutura. Carnea tocată de pui se amescă cu oul, orezul, ceapa tocată mărunt şi verdeaţa şi se asezonează cu sare şi piper.
Pe fiecare foaie de viţă se pune o cantitate mică de aluat şi se rulează strâns pentru a nu se desface la fiert. Sarmalele se aşează în cratiţa pe fundul căreia s-au pus câteva foi de viţă. Se pun circular, în straturi, iar printre se pun creguţele de cimbru. Deasupra se pune uleiul şi, în loc de bulion, se face un amestesc din făină, apă şi smântână, care se adaugă la fiert, peste sarmale. Se ţin pe foc aproximativ două ore până când sunt fierte. Se servesc cu tot cu sosul din smântână.
Poftă bună!