Skubanken

16 aprilie 2013   Felul principal

Ingrediente: 500 g cartofi albi pentru piure 150 g făină 100 g unt

Pentru garnitură: 1 ceapă 40 g unt 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 45 min Dificultate: mică

Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Îi scurgi şi-i faci piure. Adaugi 50 g unt, făina şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Îl laşi la cald 20 de minute. Frămânţi din nou aluatul, apoi modelezi cu mâna găluşte lunguieţe pe care le prăjeşti în untul rămas.

Le scoţi din grăsime pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de grăsime şi le aşezi într-un castron de servit. Separat tai ceapa rondele subţiri, le presari cu zahăr pudră şi le prăjeşti în unt bine încins până se caramelizează. Garniseşti găluştele cu ceapa caramelizată şi le serveşti calde.

Mai multe