Şniţel de porc cu sos de smântână şi castraveţi muraţi

17 februarie 2020   Felul principal

Sniţelele sunt preferatele celor mici, dar şi ale celor mari deopotrivă. Ce zici de o reţetă delicioasă, care combină carnea de porc şi oul cu un sos savuros realizat din smântână, mărar şi castraveţi muraţi? Vei adora acest preparat!

Ingrediente şniţel de porc cu sos de smântână şi castraveţi muraţi 

  • 400 g pulpă de porc
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • 2 castraveţi muraţi
  • mărar proaspăt
  • făină
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare Şniţel de porc cu sos de smântână şi castraveţi muraţi 

Carnea de porc se porţionează, iar fiecare felie se bate bine pe ambele părţi pentru a fi mai fragedă. Pune pe carne sare şi piper, apoi tapetează cu făină.

Într-un castron se bat ouăle bine şi se afaugă o lingură de făină, plus un praf de sare. Feliile de carne se trec prin amestecul de ou şi se pun în tigaie, la prăjit, în ulei încins. Se repetă precedeul până când prăjeşti toate şniţelele. Atenţie, dacă uleiul se arde, trebuie schimbat, astfel încât şniţelele să rămână galbene la suprafaţă. Când sunt gata, se scot se şervete de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Castraveţii se curăţă de coajă şi se rad pe răzătoare. Mărarul se toacă mărunt şi se amestecă cu smântâna. Castraveţii raşi şi scurşi bine de zeamă se pun şi ei în amestecul de smântână. Sosul este gata pregătit pentru a fi servit cu şniţelele de porc.

Poftă bună!

Mai multe