Şniţel de pui crocant, la cuptor
Preferat de cei mici şi cei mari deopotrivă, acest preparat poate fi gătit pentru o masă delicioasă de prânz. Reţeta de şniţel crocant de pui este şi sănătoasă, asta pentru că în loc să-l prăjeşti, îl vei băga la cuptor. Încearcă şi tu!
Ingrediente pentru Şniţel de pui crocant, la cuptor
- 2 piepţi de pui (dezosat)
- 100 g făină albă
- 2 ouă
- 1 lămâie
- 200 g pesmet obişnuit sau panko
- sare şi piper
Mod de preparare Şniţel de pui crocant, la cuptor
Feliază pieptul de pui care e de preferat să fie dezosat. Pentru a fi cât mai fraged, carnea pote fi bătută uşor cu un ciocan de carne. După această procedură, carnea se condimentează cu sare şi piper.
Separat, într-un castron, bate ouăle bine, cu un praf de sare. Pune făina într-o farfurie, iar pe o alta amestecă pesmetul. Pune fiecare bucată de pui în făină, apoi trece prin ouăle bătute şi imediat prin pesmet.
Pregăteşte o tavă pe care să pui o hârtie de copt şi aşeză sniţelele pe ea. Pulverizează puţin ulei dintr-o sticlă cu pulverizator sau dintr-un spray cu ulei. Se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute, pe functia de convecţie, la foc mediu. Serveşte şniţelele cu garnitura sau cu salata preferată.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock