Somon în crustă de pesto

4 martie 2020   Felul principal

Dacă nu mai ştii ce să găteşti şi nu te numeri printre persoanele care aleg să ţină post îţi recomandăm această reţetă de somon în crustă de pesto.

Somon în crustă de pesto - ingrediente necesare:

- patru bucăţi de file de ssomon - trei felii de pâine integrală - doi căţei de usturoi - câteva frunze de busuioc - două linguri de seminţe de pin - o lingură de ulei - trei linguri de parmezan ras

Somon în crustă de pesto - mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200 de grade, după care pregăteşte somonul. Aşază peştele într-o tavă de copt în care ai pus mai întâi hârtie de copt.

Ulterior, aşază într-o tavă feliile de pâine pe tavă, unge-le cu puţin ulei şi coace-le pe fiecare parte până când devin aurii ori crocante. Lasă-le să răcească, iar apoi trece-le printr-un blender.

Amestecă pesmetul obţinut cu usturoiul, busuiocul şi seminţele de pin, după care toarnă uleiul şi mixează totul.  Amestecă totul cu parmezanul ras, iar apoi întinde amestecul obţinut pe fiecare felie de somon.

Coace peştele pentru 20 de minute, iar apoi serveşte preparatul cald, eventual cu o salată.

Poftă bună!

Mai multe