Sote de legume în unt
10 ianuarie 2020
Felul principal
Nu există fel de mâncare mai sănătos şi mai uşor de făcut decât un mix de legume sote, înăbuşite în unt şi asezonate cu câţiva stropi de zeamă de lămâie. Această reţeta de legume sote în unt este perfectă pentru a fi servită la cină, dar şi ca garnitură pentru friptură sau peşte, la masa de prânz.
Ingrediente pentru Sote de legume în unt
- 500 g broccoli
- 200 g unt
- 50 g fasole verde
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 morcovi
- 1 lămâie
- sare şi piper
Mod de preparare Sote de legume în unt
Într-o oală se pune la fiert apă cu sare, iar când dă în clocot se adaugă legumele: morcovul rondele, fasolea boabe şi pătrunjelul tăiat cuburi, iar mai apoi broccoli. Când legumele sunt fierte, se lasă la scurs câteva minute.
În tot acest timp, într-o tigaie se pune la încins untul şi se adaugă legumele fierte pentru a fi sotate. Se adaugă sare şi piper după gust, iar când sunt aproape gata se adaugă sucul de lămâie.
Poftă bună!