Tartă cu praz

11 decembrie 2019   Felul principal

O variantă excelentă de preparat pentru cei dragi, tarta cu praz este o reţetă făcută în variantă de post, căci s-au folosit caşcaval şi smântână vegetală. Aşadar, în ultimele zile ale Postului Crăciunului, poţi încerca să o prepari şi tu. Se face rapid, iar aroma de praz îţi va răsfăţa complet papilele gustative.

Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 g făină
  • 100 g margarină rece
  • 1 praf de sare
  • 1-2 linguri apă rece

Pentru umplutură

  • 2 fire praz
  • 150 g caşcaval vegetal ras
  • 150 g smântână vegetală
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ceapă
  • pătrunjel tăiat
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei

Mod de preparare

1 Tai margarina cubuleţe, apoi o amesteci cu celelalte ingrediente pentru aluat şi frămânţi. Strângi aluatul într-o bilă, o înfăşori şi o dai la rece 30 de minute. 2Cureţi primele două frunze de la praz, apoi îl tai, îl pui într-o strecurătoare şi îl speli sub jet de apă, ca să scapi de eventualele urme de pământ dintre frunze. Îl scurgi bine. 3Încingi uleiul, căleşti ceapa tăiată şi prazul cu sare. Le laşi la răcit. 4Scoţi aluatul, îl întinzi într-o tavă rotundă şi tapetată, inclusiv pe margini. Răstorni prazul, iar peste el torni smântâna amestecată cu caşcavalul şi cu pătrunjel tăiat. Presari căţeii de usturoi feliaţi şi dai tava la cuptorul încins până când se rumeneşte. 5Serveşti tarta, dacă vrei, decorată cu frunzuliţe de pătrunjel.

Poftă bună!

Mai multe